+387 51 456 040 Пошаљите нам е-пошту Како до нас?

Обавјештење о повлачењу серије лијека Арвинд 25 мг таблете

23.01.2024 | Agencija

Фармавита д.о.о. Сарајево, носилац дозволе за стављање у промет лијека Арвинд 25 мг таблете, у сурадњи с Агенцијом за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине (АЛМБиХ) проводи повлачење серије 20923092 лијека Арвинд 25 мг таблете. Повлачење се проводи до нивоа апотека.
Наведени поступак повлачења проводи се на основу сумње у неисправност у квалитету која се односи на резултат изван границе спецификације за параметар садржај активне супстанце ламотригин.
На тржишту Босне и Херцеговине у промету су доступне друге серије предметног лијека које нису захваћене овом неисправношћу, као и лијекови с истом активном супстанцом, истог фармацеутског облика и исте јачине других произвођача, стога повлачење наведене серије лијека не угрожава редовну снабдјевеност тржишта.
Подсјећамо да су здравствени радници обвезни пријавити АЛМБиХ-у свако нежељено дејство лијека, као и неисправност у квалитету лијека. Пацијенти који су имали нежељено дејство лијека, неопходно је да се обрате свом љекару или апотекару ради савјетовања о начину наставка терапије.