+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Obavještenje o povlačenju serije lijeka Arvind 25 mg tablete

23.01.2024 | Agencija

Farmavita d.o.o. Sarajevo, nosilac dozvole za stavljanje u promet lijeka Arvind 25 mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine (ALMBiH) provodi povlačenje serije 20923092 lijeka Arvind 25 mg tablete. Povlačenje se provodi do nivoa apoteka.
Navedeni postupak povlačenja provodi se na osnovu sumnje u neispravnost u kvalitetu koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar sadržaj aktivne supstance lamotrigin.
Na tržištu Bosne i Hercegovine u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, kao i lijekovi s istom aktivnom supstancom, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne ugrožava redovnu snabdjevenost tržišta.
Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti ALMBiH-u svako neželjeno dejstvo lijeka, kao i neispravnost u kvalitetu lijeka. Pacijenti koji su imali neželjeno dejstvo lijeka, neophodno je da se obrate svom ljekaru ili apotekaru radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.