+387 51 456 040 Пошаљите нам е-пошту Како до нас?

Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ организовала радионицу – Регулатива медицинских средстава у БиХ: тренутно стање и изазови у будућности

26.02.2024 | Agencija

У организацији Агенције за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине организована је радионица на тему „Регулатива медицинских средстава у БиХ, тренутно стање и изазови у будућности“, а све у циљу унапређења ове области, али и усклађивања БиХ прописа са новим уредбама Европске уније.

Будући да Босну и Херцеговину, тачније Агенцију за лијекове и медицинска средства БиХ у наредном периоду чека измјена прописа из ове области и њихово усклађивања са уредбама ЕУ, посебно је било важно чути мишљење заступника и велепрометника у БиХ за медицинска средства, са којим изазовима се они суочавају приликом регистрације медицинских средстава и шта је потребно додатно учинити у циљу постизања још боље ефикасности из ове области.
Зато су представници Агенције за лијекове и медицинска средства кроз стручна предавања настојали да све учеснике радионице додатно информишу о важећим прописима из ове области, али и о ономе што их све чека у будућности, јер су у плану измјене постојећег Правилника о медицинским средствима како би се ускладио са уредбама ЕУ. Тако су сви учесници радионице позвани да упуте своје приједлоге који се односе на измјене актуелних прописа из области медицинских средства, а све у циљу квалитетнијих регулаторних рјешења.

„Ми желимо да партнерски заједно са вама радимо на постизању ефикасности у области медицинских средстава. Ми смо отворили своја врата за све вас како би сви сегменти који су у надлежности Агенције били још бољи и продуктивнији. Циљ нам је да убрзамо процесе и гдје је год то могуће уважимо важе сугестије, јер само тако у коначници имаћемо задовољне све кориснике и вас као наше партнере којима на овај начин поручујемо да сви заједно радимо на заштити и промоцији здравља“, поручила је ово директорица Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Наташа Грубиша.
Учесници радионице су посебно поздравили нову пословну политику Агенције која управо кроз ове радионице омогућава да заступници и велепрометници медицинских средстава, али и лијекова, својим приједлозима и сугестијама доприносе унапређењу ове области.
Подсјећамо да је у протеклих годину дана ово трећа радионица Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ што су посебно поздравили сви учесници , јер сматрају да је управо транспарентан и отворен рад Агенције у протеклом периоду један од разлога знатно боље доступности како лијекова, тако и медицинских средстава у БиХ.