+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Delegacija HALMED-a u posjeti OMCL-u Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine u Sarajevu

13.05.2024 | Agencija

U periodu od 22. do 24. aprila 2024. godine delegacija Agencije za lijekove i medicinske proizvode Hrvatske (HALMED), koja je uključivala predstavnike Odjela službenog laboratorija za provjeru lijekova (OMCL) i evaluatore dokumentacije o lijeku iz HALMED-a, boravila je u službenom posjetu Kontrolnom laboratoriju Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine (OMCL ALMBiH) u Sarajevu.
Uz uposlenike OMCL-a obje Agencije, susretu su prisustvovali ravnatelj HALMED-a prof. dr. sc. Siniša Tomić, voditeljica Odjela službenog laboratorija za provjeru lijekova – OMCL HALMED-a mr. sc. Tončica Vukman Kordić, spec., direktorica ALMBiH-a prim. mr. pharm. Nataša Grubiša, zamjenica direktora mr. pharm. Sabina Bešlagić, spec., pomoćnik direktora za kontrolu lijekova prof. dr. sc. Alija Uzunović, spec. i pomoćnica direktora za Sektor za lijekove prof. dr. sc. Biljana Tubić, spec.
Nakon obilaska prostora Kontrolnog laboratorija ALMBiH-a, uposlenici obje Agencije su sudjelovali na radionicama i okruglom stolu. Ovo je bila prilika za međusobnu razmjenu iskustava i konkretnih rješenja u okviru regulatarnih i laboratorijskih poslova i značajan je iskorak u jačanju odnosa dvaju regulatornih tijela. Posjeta predstavlja punu podršku u daljnem radu, kontinuiranoj edukaciji i unaprjeđenju kapaciteta Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine na putu EU integracija.”