+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Obavještenje za stranke

10.12.2020 | Agencija

Poštovani,

Dana 09.12.2020. godine na službenoj web-stranici Agencije su postavljeni novi obrasci zahtjeva za uvoz/izvoz supstanci pod kontrolom i lijekova koji sadrže iste:

1.    Zahtjev za izdavanje dozvole za uvoz supstanci pod kontrolom (*odnosi se aktivne supstance, standarde, uzorke)
2.    Zahtjev za izdavanje dozvole za uvoz lijekova koji sadrže opojne droge
3.    Zahtjev za izdavanje dozvole za uvoz lijekova koji sadrže psihotropne supstance
4.    Zahtjev za izdavanje dozvole za uvoz lijekova koji sadrže prekursor
5.  Zahtjev za izdavanje dozvole za izvoz supstanci pod kontrolom koje se smatraju uzorcima ili  laboratorijskim standardima
6.    Zahtjev za izdavanje dozvole za izvoz lijekova koji sadrže psihotropne supstance
7.    Zahtjev za izdavanje dozvole za izvoz lijekova koji sadrže prekursor
8.    Zahtjev za izdavanje dozvole za izvoz lijekova koji sadrže opojne droge

Obaveza izvještavanja po svakoj dozvoli Agencije ostaje idalje na snazi uz obavezu da se istovremeno dostavlja i sertifikat analize proizvođača koji se odnosi na uvezenu seriju lijeka/aktivnu supstancu/standard/uzorak.

Zahtjev za uvoz/izvoz Agenciji podnose ovlašteni veleprometnici i/ili proizvođači lijekova koji imaju posebnu dozvolu za promet i/ili proizvodnju opojnih droga i/ili psihotropnih supstanci i prekursora izdatu od strane ove Agencije.

Za provjeru podataka na gore pomenutim zahtjevima za uvoz/izvoz kao i za dodatne informacije Agencija će kontaktirati magistra farmacije koji je odlukom direktora pravnog lica imenovan/a kao odgovorna osoba za proizvodnju i/ili promet na veliko opojnih droga i/ili psihotropnih supstanci i prekursora i čiji kontakt podaci moraju biti navedeni na samom zahtjevu.