+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Obavještenje o održavanju EDQM Webinara dana 26. novembra 2020. god 15.0-16.0 h: \”Rezolucija CM / Res (2020) 3 o primjeni farmaceutske njege u korist pacijenata i zdravstvenih usluga” – Korak naprijed u promociji farmaceutske njege u Evropi

23.11.2020 | Agencija

Apoteke pružaju širok spektar usluga pacijentima i široj javnosti. Dokazi o vrijednosti farmaceutske njege i dalje rastu, a sistematski pregledi literature i meta-analize kojima se procenjuje uticaj usluga javnih i bolničkih apoteka na zdravstvenu zaštitu pokazali su svoje pozitivne efekte na ishode pacijenata i ekonomsku korist.
Ovaj webinar će objasniti pozadinu rezolucije i kako je mogu koristiti kreatori politike i zainteresovane strane. Takođe će obuhvatiti sadržaj rezolucije i njenu dodatu vrijednost, kao i neke praktične primjere o njenoj primjeni u svakodnevnoj praksi na nacionalnom nivou.  
Ovaj online događaj namjenjen je predstavnicima nacionalnih nadležnih vlasti, zdravstvenim radnicima (tj. farmaceutima koji rade u bolničkim i javnim apotekama, medicinskim sestrama i ljekarima) i akademicima koji rade u domenu farmaceutske prakse. Kako je farmaceutska njega pristup usmjeren na pacijenta, webinar  je takođe otvoren za udruženja pacijenata i uopšte za sve koji su zainteresovani da saznaju više o Evropskom direktoratu za kvalitet lijekova i zdravstvenu zaštitu (EDQM) i njegovoj ulozi u postavljanju standarda kvaliteta i bezbjednosti u farmaceutskoj praksi i farmaceutskoj njezi.
Webinar će se održati dana 26. novembra 2020. god. u periodu 15.0-16.0h https://www.edqm.eu/en/events/new-webinar-council-europe-resolution-implementation-pharmaceutical-care-step-forward