+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Jačanje saradnje institucija sa istim i sličnim ciljnim grupama na nivou BiH a u cilju bolje zaštite javnog zdravlja stanovništva Bosne i Hercegovine, pod sloganom \”Mi štitimo vaše zdravlje\”

08.05.2018 | Agencija

\"Sastanak
Domaćini u Agenciji bili su: direktor Agencije Aleksandar Zolak, pomoćnik direktora Sektora za lijekove Biljana Tubić, te pomoćnik direktora Sektora za pravne i opšte poslove Mladen ÄŒančarević.
Predstavnici pomenutih institucija razgovarali su o aktuelnim temamam i usaglasili su aktivnosti iz djelokruga svojih nadležnosti na kojima će raditi, a sa ciljem bolje dostupnosti lijekova i medicinskih sredstava i bolje zdravstvene zaštite stanovništva u BiH.
\"Sastanak

Vlatka Martinović:
–    Podržavamo projekat koji za cilj ima kvalitetniju i pravovremenu zaštitu zdravlja stanovništva BiH. Saradnja ove dvije institucije od iznimne je važnosti za što bolju dostupnost lijekova potencijalnim korisnicima, i uprkos ograničavajućim sredstvima trudićemo se osigurati dostupnost najnovijih lijekova za naše osiguranike. Nadamo se da će u budućnosti biti više projekata na kojima ćemo sarađivati na dobrobit stanovništva BiH.

\"Sastanak
Aleksandar Zolak:
– Nama je u cilju neposredniji kontakt sa svim institucijama, kako na državnom tako I na entitetskom nivou a koje primarno djeluju u smijeru zaštite javnog zdravlja stanovništva.
Projekat je osmišljen upravo sa tim ciljem, da izbjegnemo  suvišne administrativne formalnosti i ubrzamo postupak kako registracije, tako i generalno, nabavke novih terapija ali i onih koje su već dostupne na našem tržištu primjenjujući praksu neposrednog kontakta i razmjene informacija sa predstavnicima pomenutih institucija.
\"Sastanak