+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Obavještenje o ograničenom snabdjevanju lijeka AVAXIM (hepatitis A, inaktivisani, cijeli virus), suspenzija za injekciju, 160 AgU/0.5 ml

09.07.2017 | Agencija

Situacija vezana za snabdijevanje uslovljena je kašnjenjem u proizvodnom procesu, te dodatno pogoršana povećanom globalnom potražnjom za vakcinama koje sadrže hepatitis A antigen.
Sanofi Pasteur aktivno radi kako bi, što je prije moguće, riješio situaciju vezanu za snabdijevanje vakcinom Avaxim. Međutim, dugotrajan proces proizvodnje ove vakcine spriječava Sanofi Pasteur da u kratkom vremenskom periodu značajno poveća snabdijevanje vakcinom Avaxim.
 
Na osnovu trenutne potražnje i statusa globalnog snabdijevanja, očekuje se da situacija ograničenog snabdijevanja može trajati do kraja 2018. godine za Avaxim 160U.
Sanofi Pasteur žali zbog svakog eventualnog problema koji može uzrokovati ova situacija sa ograničenim snabdijevanjem  na institucije javnog zdravstva i njihove klijente.
 
Sanofi Pasteur će biti u kontaktu sa zdravstvenim tijelima / njihovim klijentima kako bi ih na vrijeme obavijestio o svim potencijalnim nestašicama, te tako omogućiti planiranje alternativnih načina za osiguranje nastavka javnih programa vakcinacije u zemlji.