+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

NAJAVA APLIKACIJE ZA UNOS CEP-ova za nosioce odobrenja za stavljanje lijeka u promet u BiH

22.06.2015 | Agencija

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH obavještava nosioce dozvole za stavljanje lijeka u promet da će u narednom periodu biti obavezni da dostave informacije  o CEP-ovima (certifikatima o usklađenosti sa monografijom Evropske farmakopeje) za aktivne supstance u svim gotovim lijekovima za koje imaju dozvolu za stavljanje u promet.
Nosioci dozvola će biti u obavezi da od 15.07.2015. godine unesu podatke o CEP-ovima korištenjem  aplikacije  ALMBiH-CEP koja će se nalaziti na web stranici Agencije. Planirani rok za unos podataka je 60 dana. Za svaki CEP   zahtjevati će se  sljedeći podaci: broj certifikata, substanca na koju se odnosi, nositelj certifikata, status, tip, datum izdavanja certifikata i datum povlačenja certifikata (ako postoji).
Detaljne informacije o pristupu aplikaciji (korisničko ime, šifra), kao i upute za korištenje aplikacije za unos podataka o CEP-ovima ćete  dobiti  na e-mail adresu odgovorne osobe za stavljanje lijeka u promet prije postavljanja aplikacije na našu web stranicu.

Kontakt osobe:
Mr sci. Alma Kiso, mr ph. spec.
e-mail: a.kiso@almbih.gov.ba

Mr ph. Jelena Aničić
e-mail: j.anicic@almbih.gov.ba