+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Objavljen program prve međunarodne regulatorne konferencije \”Pet godina ALMBIH, perspektive” u organizaciji ALMBIH

12.02.2015 | Agencija

Program konferencije će, pored predstavnika regulatornih tijela iz regiona, obogatiti i drugi eminentni stručnjaci iz oblasti regulative lijekova, kontrole kvaliteta lijekova, zdravstvenih tehnologija (HTA) i primjene informacionih tehnologija u regulativi lijekova iz Evropske unije kao i predstavnici kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u BiH i Direkcije za evropske integracije BiH. Konferenciji će prisustvovati i predstavnici Udruženja inovativnih proizvođača lijekova u BiH i Udruženja stranih proizvođača lijekova u BiH koji će predstaviti svoje aktivnosti i djelovanje.

Službeni jezici konferencije su srpski/hrvatski/bosanski i engleski jezik.

Datum i mjesto održavanja: 19-21. mart 2015. godine, Hotel Termag, Jahorina
 
Program konferencije dostupan je OVDJE
 
Konferencija je namijenjena nosiocima  odobrenja za stavljanje gotovog lijeka u promet u Bosni i Hercegovini i veleprometnicima (naročito zaposlenima u regulatornim poslovima), farmaceutima, zdravstvenim radnicima koji rade u ministarstvima zdravlja i fondovima zdravstvenog osiguranja, udruženjima pacijenata te regulatornim tijelima za lijekove.
 
U sklopu konferencije održaće se i radionica “NeeS BiH” namijenjena nosiocima dozvole za stavljanje lijeka u promet na kojoj će biti razmotrena najčešća pitanja vezano za pripremu dokumentacije u NeeS formatu  za tržište BiH: NeeS BiH – opšte informacije za podnosioce zahtjeva, NeeS BiH – struktura modula 1, Praktični primjeri slaganja modula 1, Praktični primjeri izrade cjelokupnog dosijea na temelju EU dosije-a, Praktični primjeri izrada dosijea za varijacije, Način podnošenja NeeS dokumentacije u agenciju, Validacija NeeS dokumentacije. Molimo odgovorne osobe nosilaca dozvole za stavljanje lijeka u promet ukoliko su zainteresovane za učešće na radionici “NeeS BiH” da na prijavnom obrascu za konferenciju označe i učešće na radionici. Broj mjesta je ograničen, pa molimo što raniju prijavu.

Prijavni obrazac za učešće na konferenciji možete popuniti OVDJE