+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Kampanja sigurnost vakcina – # MedSafetyWeek

01.11.2021 | Agencija

 

 

 

Pridružite  nam  se u kampanji sigurnost vakcina # MedSafetyWeek od 1. do 7. novembra 2021. godine

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, koja predstavlja i Nacionalni centar za farmakovigilancu Bosne i Hercegovine, pridružuje se udruženoj kampanji Uppsala Monitoring Centra I regulatornih tijela za lijekove iz 64 zemlje, s ciljem podsticanja prijavljivanja sumnji na neželjena djelovanja nakon vakcinacije.

Kampanja # MedSafetyWeek  traje od 1. do 7. novembra 2021. godine i kontinuirano,  a tema je sigurnost vakcina https://lnkd.in/encyYQJ

Uključite se i pomozite nam da pratimo sigurnost svih vakcina.

Pozivamo zdravstvene radnike i pacijente, nositelje odobrenja za stavljanje lijeka u promet i sve naše farmaceute iz apoteka da prijave svaku sumnju na nuspojavu lijeka i na taj način aktivno pridonesu praćenju i očuvanju sigurnosti primjene lijeka: slanjem ispunjenog obrasca putem e-mail ndl@almbih.gov.ba; Sektor- Glavna kancelarija za farmakovigilancu u Mostaru ili poštom na protokol Agencije u Banja Luci.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine kontinuirano nastoji da osigura kvalitetne i sigurne lijekove za svakog pacijenta, stoga je svaka prijava na neželjenu reakciju važna.