+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Obavještenje zdravstvenim radnicima o privremenoj izmjeni boje alu-kapice pakovanja lijeka Lemod Solu 500 mg, prašak i rastvarač za rastvor za injekciju

16.04.2021 | Agencija

U saradnji sa Agencijom za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, Hemofarm d.o.o. Banja Luka, proizvođač i nosilac dozvole za stavljanje u promet lijeka Lemod Solu 500 mg prašak i rastvarač za rastvor za injekciju (1 bočica praška i 1 ampula rastvarača), želi Vas informisati o privremenoj izmjeni boje alu-kapice pakovanja lijeka. 
Obrazloženje:
Isporuka karakterističnih alu-kapica svijetlosive boje, koje se inače koriste za pertlovanje bočica praška za rastvor za injekciju Lemod Solu 500 mg je pomjerena od strane proizvođača kapica za maj 2021. godine, te su u proizvodnji serije 11WHRA predmetnog lijeka, roka trajanja 28.02.2026. umjesto svijetlosivih, korišćene alu-kapice ljubičaste boje.
Tekst pisma zdravstvenim radnicima možete pogledati ovdje .
Podsjećamo da su zdravstveni radnici obavezni prijaviti ALMBiH-u svako neželjeno dejstvo lijeka kao i neispravnost u kvalitetu lijeka. Pacijenti koji su razvili neko od neželjenih dejstava trebaju se obratiti svom ljekaru ili apotekaru radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.