+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

VAŽNO OBAVJEÅ TENJE SVIM PROMETNICIMA MEDICINSKIM SREDSTVIMA NA VELIKO I SVIM PROMETNICIMA LIJEKOVIMA NA VELIKO U BOSNI I HERCEGOVINI

12.03.2020 | Agencija

Obavještavaju se svi prometnici medicinskim sredstvima na veliko i svi prometnici lijekovima na veliko u Bosni i Hercegovini da su dužni da u roku od sedam (7) dana pregledaju svoje kontakt podatke (adresa, telefon, fax, e-mail) na zvaničnoj web stranici Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i iste ažuriraju najkasnije do 20.03.2020.godine. (https://www.almbih.gov.ba/veleprometnici/ )
Podaci koji se nalaze na web stranici Agencije su dostavljeni od strane direktora gore navedenih veleprometnika lijekova/medicinskih sredstava.
Pravna lica koja utvrde da su na web stranici Agencije navedeni tačni podaci mogu iste potvrditi na mail: T.Erceg@almbih.gov.ba , pošto se radi o odgovornim veleprometnicima.
Svi ostali veleprometnici, koji nakon uvida utvrde da njihovi podaci nisu ažurirani, dužni su dostaviti ažurirane podatke putem pisanog akta, potpisanog od strane direktora, uz Izjavu odgovornog lica (direktor) da će o svakoj promjeni kontakta (adresa, telefon, fax, e-mail) trenutno obavijestiti Agenciju.
Ovim putem se daje na znanje da će Inspektorat Agencije u narednom periodu izdavati rješenja privremene zabrane prometovanja svim pravnim licima za koje se utvrdi da nisu odgovorili u zadatom roku, odnosno da nisu ažurirali kontakt podatke u bazi Agencije, budući da se dešavaju slučajevi o nemogućnosti traženja važnih informacija od strane Agencije.
Isto je obavezno u cilju zaštite javnog zdravlja.