+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Obavještenje uvoznicima lijekova koji nemaju dozvolu za stavljanje lijeka u promet u vezi novog obrasca za dostavu kvartalnih izvještaja o realizovanom interventnom uvozu

26.02.2020 | Agencija

U skladu sa članom 66, stav 6 Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima (“Službeni glasnik BiH”, broj 58/08) u slučaju odobrenja uvoza lijekova koji nemaju dozvolu za stavljanje lijeka u promet u BiH (u skladu sa odredbom stava (3) pomenutog člana) uvoznik je obavezan podnijeti izvještaj ALMBIH o realizaciji uvoza i distribuciji tako uvezenog lijeka svaka tri mjeseca.
Kvartalne izvještaje je potrebno dostaviti na adresu sjedišta ALMBIH do 15-og prvog narednog mjeseca, po isteku svakog kvartala.
Ovim putem Vas obavještavamo da će za realizovane uvoze  od 01.01.2020. godine biti potrebno popuniti novi obrazac za dostavu kvartalnog izvještaja koji je dostupan ovdje .
Popunjen obrazac je potrebno dostaviti i u excel tabeli u elektronskom obliku, koji se može dostaviti na CD-u uz ovjeren i potpisan štampani primjerak, ali i na mail adresu a.cvijanovic@almbih.gov.ba