+387 51 456 040 Pošaljite nam e-poštu Kako do nas?

Poštovani zdravstveni radnici,

20.07.2015 | Agencija

Uloga zdravstvenih radnika i pacijenata u sistemu vigilanse medicinskih sredstava je veoma velika. Zdravstveni radnici su svakodnevno u kontaktu sa medicinskim sredstvima i pacijentima koji ih koriste, tako da dobijaju veliki broj informacija o neželjenim dejstvima medicinskih sredstava. Efikasnost praćenja kvaliteta medicinskog sredstva neke zemlje prvenstveno zavisi od aktivnog učešća svih zdravstvenih radnika u sistemu prijavljivanja neželjenih pojava koje je izazvalo medicinsko sredstvo.

Svrha sistema vigilanse medicinskih sredstava je zaštita zdravlja i bezbjednosti pacijenata ili korisnika medicinskih sredstava, kao i smanjenje vjerovatnoće ponavljanja neželjenih pojava medicinskih sredstava. To je jedan od najefikasnijih načina u otkrivanju falsifikovanih medicinskih sredstava. Svaka prijava je veoma bitna i može biti od velikog značaja za ocjenu bezbjednosti medicinskog sredstva. Samo kvalitetna i bezbjedna medicinska sredstva mogu doprinjeti boljem kvalitetu zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini i svima nama moraju biti krajnji cilj u ostvarivanju kvalitetne zdravstvene zaštite!

Ukoliko Vam nekada nedostaje neki podatak ili niste sigurni da li je nešto neželjena pojava, kao i na kojem obrascu Agencije je prijaviti, molimo Vas nemojte odustati od prijave, jer svaka prijava može biti od izuzetne važnosti!

Neka Vaša prijava bude svijetli primjer i putokaz svima nama na putu obezbjeđivanja upotrebe sigurnih i kvalitetnih medicinskih sredstava!